Wątek: Brakujące czcionki CE w OSX? Problem z polskimi znakami Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Wysłany 14-07-2006, 19:17 Cytuj | #11
Chciałem przekonwertować ten zestaw czcionek do formatu TTF (Mac) ale skoro OS X obsługuje czcionki True Type (Win) to nie widziałem potrzeby żeby sobie utrudniać życie . Instalator podmienia oryginalne fonty na wersje z polskimi znakami. W zestawie są kroje czcionek oryginalnie dostarczanych z systemem aby nie było problemów z prawami autorskimi .

Paczka instalatora jest do ściągnięcia ze strony z drobiazgami u Heidiego:
http://homepage.mac.com/heidi17/FileSharing8.html TrueType Fonts PL (3.6 MB)

Krzyfar, możesz sciągać. I jeszcze apel do Heidiego... jakbyś mógł upchać ten pakiecik na swojej stronie to by bardzo pomogło. Plik jest spory a łącze kiepskie .

Edit:
Mały Update, dorzuciłem jeszcze rodzinę Arial Narrow bo brakowało jej za pierwszym razem.
Komputer: MacBook Pro 13.3"
Telefon: iPhone 3GS 16GB
Mac Performa 475 (68040 25@33MHz, 20MB RAM, 1MB VRAM, 160MB HDD, Farallon Ethernet RJ-45, Mac OS 7.6.1)
Mac Performa 630 (68LC040 33@40MHz, 28MB RAM, 350MB HDD, AppleCD 300i Plus, Apple Ethernet RJ-45, Mac OS 8.1)
Ostatnio edytowane przez Diodak : 18-07-2006 o 16:50.
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy Google AdSense. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
Użytkownicy należący do grup Donator oraz PRO nie widzą tych reklam.
Sprawdź jak dołączyć do grupy Donator lub PRO